üdv

" törzsfejlődésben megtorpant evolúciós zsákutca "

ez volt témák szerint

art (17) család (1) eggyél meg (3) idiotta (20) internet (1) játék (1) kell (2) kommunikáció (1) könyv (2) lecke (1) marketing (1) munka (1) nézgelődés (21) online (1) onlinemarketing (1) pasik (1) reklám (1) saját (35) szid (13) tan (8) tech (1) utaz (13) web (1) zene (10)

ucccso kommentek

  • A Rosseb...: Na...a cicabél eltűnt,egye meg a fene! Ja, Zsolti, eztet nézd meg,itt van, mi lett a kotászból. www.myspace.com/rosseb... (2009.11.19. 17:16)
  • Böbe: Na ez kemény cucc!!!:D ilyen kell nekem is. Hát fejenlőném a kitalálóját az tuti. (2008.10.29. 11:09)
  • csicsavoe: Hello szerencs blog! :) Tedd fel de mánis!!! (2008.08.19. 12:13)
  • Szerencs Blog: Helló! Itt a szerencs blog ! :) Légyszi hagy tegyem fel Tomiról a szentes képet, persze az elkövető nevével feltűntetv... (2008.08.19. 10:39)
  • Brigusz: Hűű itt valami új szerelem szövődött:)) Cuki a kép fiúkák:P:P pussz innen délrül!;) (2008.08.13. 22:14)
  • Utolsó 20

ha kellene

2007.07.22. 17:22 csicsavoe

Gördülő Kövek in Budapest II

Szóval előszöris nem gondoltam volna, hogy a táborból fogok utazni és oda is fogok visszatérni. De így jött össze.
Tehát péntek 12:47kor indultam Szerencsről. Előtte azér bevásároltam. Ami a kosaramba került:- 4 liter ásvásvíz (soha nem iszok ásványvizet, nem is értem)
         - 2 doboz sör (meleg pisi lesz, de Pesten drága)
         - bolero (ha a víz elfogyna, meg hát amúgy is kolis vagyok)
         - 2 zsömle 
         - 10dkg felvágott (Van akciós olcsó.király)
Aztán útra keltem. Mezőkövesden csatlakozott hozzám Luca. Jól kidumáltuk magunkat. Pesten aztán elindultunk a stadion felé. Előtte Luca evett egy mekis fagyit (nem azért mer annyira kívánta csak mer vécézni akart.). Na a stadion felé menet én is kezdtem érezni a negyvenakárhányfokos meleget. A 4 lityó vizemet be is nyakaltam. Kapunyitásra pont odaértünk. Az egyik söröm a vonaton megittam még egy maradt. Úgysem lehet bevinni, tehát a kapu előtt elfogyasztottam. Na a forralt sör szar, most már tudom. Luca másik kapunk ment be, így a küzdőtéren találkoztunk. Osztottak zacskósvizet amit azonnal el is kezdtünk magunkra locsolni.
Ültünk egy kicsit aztán elkezdődött az előzenek zenélni. A Charlatans játszott úgy egy órát. Jó hangulatot csináltak és jól zenéltek. Máshol persze a turné alatt nagyobb nevű előzenekarokat vitt a Stones, de ezen nem érdemes bánkódni.
Tehát a hangulatizzítás után kezdőödtt a fékeveszett pakolás a porondon. Mi bent álltunk a tömeg közepén. A 3. sor tájékán kicsit a színpad jobb oldalán álltunk mer onnan lehetett a legjobban látni. Rekkenő hőség volt a tömeg közepén. Zacskós vizeket dobáltak a közönségbe. Egykét zacsi fejen is gyűrt pár embert. A tömegben mindenhol roppantották szét a zacskót és locsolták össze vissza. Kicsit lehűtött. Aztán megjelentek a tűzoltó mesteremberek is. Fogták a tömlőt és locsolták a tömeget, ahyogy csak lehetett. Na az már igazán lehűtött. A koncert kezdésére még sokat vártunk, ugyhogy kaptunk még egy csomó zacskós vizet meg tömlős locsolást is.

Na és akkor maga az eszméletvesztés:

Várakozás és locsolás után hirtelen sötétség tüzijáték. A tömeg sikítozik. Végre kezdődik. A kivetítőn egy kis intro klip. Majdpedig felcseng a Start Me Up. Keith Richards fejfényben gitározott, majd Jagger is szó szerint berobbant a színpadra. Ez ütős kezdés volt az biztos. Be is indult a tömeg. Mindenki tombolt fékeveszetten. Pedig még csak az első szám. Keith Richards néha egészen érdekesen játszott hangszerén de ez a közönséget nemigazán zavarta. És különben is szinte minden szám után kidobott a közönségbe egy gitárpengetőt. A show eszméletlen jó volt. Jagger a fiatalokat megalázó módon végigugrálta. futotta, táncolta a koncertet. A stadion dugig volt. Amerre néztem csak felemelt kezeket láttam. Nameg vízsugarat mert egyre melegebb lett.
A csurong vizes pólokon a vizet lassacskán felváltotta az izzadság.Jagger jópárszor magyar mondatokkal szólalt meg a színpadon. És tisztán érthetően mondta azokat a mondatokat. Erre persze a közönzég lepadlózott és üvöltött. 
Ron Woodon (a másik gitáros) egy Iron, Lion,Zion feliratú póló volt. Micg Jagger rázta egy jó párszor a seggét a közönségnek. Erre mindig gerjedtek a nézők. Egy 60 éves faszi rázza a hátsóját és a tizen huszonévesek meg teljesen beindulnak rá. Na akkor az a fickó tud valamit. A koncert felénél a színpad közepe elindult a stadium közepe felé. Mindenki tátotta a száját. A stadium közepén így eljátszottak 3 számot. Igazából a legjobb számaikat játszották, mégsem volt életmű szagú a koncert. Brown Sugar, Satisfaction, Paint It Black, Ruby Tuesday, Jumpin Jack Flash. Ki bírná ki őrjöngés nélkül ezeket a számokat. Hál istennek bluesos gyökereikről sem feledkeztek meg. Mick Jagger párszom harmónikát tömött a szájába.Keith is kapott két szólószámot, amik jól is szóltak. Apropó, ennek az embernek élőben sokkal aberáltabb arca van mint a TV-ben. Miss You, Honky Tonk Woman. Hihhetetlenül jól szóltak. Mindenki extázisban és vízlocsolásban. A show elemeként felfújtak egy hatalmas nyelvet is. Lángokat löveltek fel. Tüzijátékot lőttek. 45 ezren üvöltöttük a számok refrénjeit. Hihetetlen érzés volt ott lenni. Egy legenda játszott tőlem pár méterre. Ráadásnak bár csak egy számot játszottak, annyira nem voltak csalódottak az emberek. Így is kaptunk 2 óra tömény rock 'n rollt. Bigger Bang helyett nekem talán ez Biggest Bang volt. Igen, tomboltam a nagyapák őrületes koncertén.

Miután vége lett a Keleti előtt csöveltünk 4 órát Lucával és vagy 30 sorstársunkkkal. Reggel tízre vissza is értem szerencsre.
Péntek este óta nem is megy ki a fejemből a Start Me Up dallama. Ez nagyon jó volt. És egy nem elég. Remélem lesz még szerencsém valamikor Gördülő Köveken eszméletvesztésig kiugrálni, kiüvöltözni a belem.

zene: Rolling Stones - Start Me Up

2 komment

Címkék: zene utaz

A bejegyzés trackback címe:

https://csicsavoe.blog.hu/api/trackback/id/tr85123022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor 2007.07.23. 15:20:39

A rolling stone nem gördülő követ, hanem nyughatatlan embert jelent
A rollling stone keeps moving, so a person who doesn't settle down is a rolling stone

csicsavoe · csicsavoe.blog.hu 2007.07.23. 16:52:32

Köszi a hozzáértést.
Nem vagyok angol zseni. És különben is mondhatod ezt egy Gördülő Kövek fannak.
süti beállítások módosítása